02
september
2016
|
15:00
Europe/Amsterdam

Start samenwerking Heineken® en Formule 1 met nieuwe campagne “When You Drive, Never Drink“

Start samenwerking Heineken® en Formule 1 met nieuwe campagne “When You Drive, Never Drink“

Binnen het partnerschap met Formule 1 heeft verantwoorde alcoholconsumptie een essentiële plek. Heineken® gebruikt het Formule 1 platform om de boodschap van geen alcohol in het verkeer op een aansprekende manier voor het voetlicht te brengen.

Onder de paraplu van de “Enjoy Heineken Responsibly” campagne is een tv-commercial met Sir Jackie Stewart gemaakt, die vanaf vandaag veelvuldig op de Nederlandse tv te zien is. Stewart, naast Formule 1 legende ook een groot voorvechter van (verkeers)veiligheid, slaat hierin - door de jaren heen - keer op keer een Heineken af omdat hij nog moet autorijden. Autorijden en alcohol gaan immers niet samen.

Het is de typerende Heineken-manier om verantwoord drinken ‘cool’ te maken en zo bij te dragen aan een gezonde sociale norm rondom alcohol. Dit uitgangspunt hanteren we inmiddels al vele jaren. We zijn ervan overtuigd dat – naast goede wetgeving, handhaving en opvoeding – verantwoord drinken (ook als dat in bepaalde situaties helemaal geen alcohol betekent) alleen bereikt kan worden als het ook nastrevenswaardig is.

Bekijk de tv-commercial hier: