|
13:55
Europe/Amsterdam

SIM-racer Floris Wijers wint plek in internationale finale tegen Max Verstappen

SIM-racer uit Soest laat deelnemers uit heel Nederland achter zich en wint titel Player 0.0 op Circuit Zandvoort

Vandaag is Zandvoort niet alleen het strijdtoneel van de grote sterren van de Formule 1, maar werd er ook gestreden om de titel Player 0.0. Op het muziekpodium in de Heineken® Fanzone van het circuit gingen achttien sim-racers de strijd met elkaar aan. De inzet? SIM-racen tegen Max Verstappen. De winnaars van twee verschillende rondes mochten uiteindelijk bepalen wie Player 0.0 werd. Uiteindelijk bleek Floris Wijers met ruim 2 seconden verschil de ultieme winnaar van de Nederlandse finale. Hij mag nu deelnemen aan een internationale SIM-race finale later dit jaar tegen de winnaars uit diverse andere landen én Max Verstappen.

De finale van Player 0.0 werd gepresenteerd door Hélène Hendriks. Na een Q&A met racelegendes Giedo van der Garde, Jacques Villeneuve en Sir Jackie Stewart, mochten de achttien finalisten het podium betreden. Er werden twee rondes gereden ten overstaan van een live publiek. In beide rondes streden negen finalisten om de eerste plek op het virtuele circuit van Zandvoort.

In de eerste halve finale kwam Isaac Gilissen uit Delft sterk terug na een diskwalificatie in de kwalificatierace. Het feit dat hij als laatste van start ging hield hem niet tegen. Hij reed zichzelf al snel naar de kop van de race en hij won de eerste finale. In de tweede halve finale, die spannend begon, nam Floris Wijers uiteindelijk afstand van zijn tegenstanders en won overtuigend zijn ronde. De twee winnaars mochten vervolgens in de finale uitmaken wie Player 0.0 werd.

Floris Wijers over zijn race: “In mijn kwalificatie liep ik tegen wat technische problemen aan, waardoor ik laatste werd, maar mijn credo is “never give up”. Vanaf de start ben ik er direct voor gegaan en ik ben blij dat dit uiteindelijk zorgde voor de overwinning met een mooie tijd van 1:11.8. Vrienden weten dat de titel Player 0.0 bij mij past, zeker omdat ik zelf het liefste een 0.0 biertje bestel. Ik kijk uit naar de internationale finale die ik uiteraard ook hoop te winnen. En wie weet kan ik daar Max ook wel verslaan in de F1 22 van EA Sports!”

Verstappen ambassadeur Heineken 0.0
Player 0.0 maakt deel uit van de bredere samenwerking tussen Heineken en tweevoudig Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen. Hij heeft de ambitie om de autosport in Nederland via het SIM-racen toegankelijker te maken. De samenwerking met Heineken en de Player 0.0 competitie maken hier onderdeel van uit. Iedereen in Nederland (18+) kon zich in de afgelopen weken kwalificeren voor de finales van Player 0.0, door een tijd neer te zetten op Circuit Zandvoort in de F1-game van EA Sports en hiervan een screenshot te delen. Verstappen brengt dit F1-seizoen als wereldwijde Heineken 0.0 ambassadeur ook verantwoord alcoholgebruik onder de aandacht en is te zien in de nieuwe ‘When You Drive, Never Drink’ campagne van de brouwer. Waarin Max Verstappen een heldere boodschap overbrengt: De beste bestuurder is degene die niet drinkt. Tenzij het een Heineken 0.0 is.

Via dit eerder verschenen persbericht is achtergrondinformatie te vinden over Player 0.0.