LEIDEN,
26
juli
2023
|
12:00
Europe/Amsterdam

Holland Heineken House geeft na dertig jaar het stokje over

Maar ook in 'TeamNL Huis' blijft Heineken vertrouwd gezicht

download

Het Holland Heineken House - dat in de afgelopen dertig jaar tijdens de Olympische Spelen is uitgegroeid tot hét huis voor Nederlandse sporters, begeleiding, fans, familie en vrienden - wordt omgedoopt tot het TeamNL Huis. Met deze stap komt een einde aan een roemrijke periode waarin het Holland Heineken House tot ver buiten de landsgrenzen bekend stond als dé trekpleister van de Olympisch Spelen en de plek waar door de jaren heen ruim 220 bijzondere huldigingen plaatsvonden. Hoewel het huis een nieuwe naam krijgt, blijft Heineken nog steeds partner van NOC*NSF en wordt Heineken als onderdeel van een nieuwe overeenkomst óók in het TeamNL Huis geschonken. Heineken blijft hier de exclusieve supplier in bier tot en met tenminste de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Het Holland Heineken House is al ruim drie decennia tijdens de Olympische Spelen dé ontmoetingsplaats voor de Nederlandse sportwereld in al haar geledingen. Het idee om een ontmoetingsplaats te creëren waar Oranjefans kunnen genieten van een Hollands biertje, een bitterbal en het gezelschap van landgenoten werd in Barcelona in 1992 op initiatief van Heineken gelanceerd. Nu, ruim dertig jaar later, gaat het Holland Heineken House de geschiedenis in als het nationale huis van Nederland, waarvan NOC*NSF gastheer was en Heineken de locatie faciliteerde en organiseerde. Het huis was niet alleen een uniek platform om te laten zien waar het Heineken merk voor staat, maar ook hét podium voor Nederlandse trots en waar het Oranjegevoel in al haar facetten tot uiting kwam.

"Het Holland Heineken House was naast het kloppende hart voor Nederlandse sporters, begeleiding, fans, familie en vrienden, óók de plek waar talloze onvergetelijke huldigingen plaatsvonden. Van Barcelona tot Sydney en van Rio de Janeiro en Pyeongchang: overal kwamen Nederlanders samen om mooie successen te vieren. Het huis is in dertig jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal fenomeen en daar zijn we ongelofelijk trots op", zegt Els Dijkhuizen, Marketingdirecteur Heineken Nederland. "Het huis blijft de locatie waar de prestaties van de sporters gevierd worden, alleen neemt NOC*NSF het stokje van ons over zoals al de bedoeling was vóór de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Om deze reden is ook besloten om de naam te veranderen van Holland Heineken House naar TeamNL Huis. Heineken blijft supplier van NOC*NSF en ons bier wordt uiteraard ook in het TeamNL Huis, perfect getapt, geschonken. Daarnaast zullen we ook speciaal-, alcoholarm- en alcoholvrij bier schenken. Wij blijven dus ook een vertrouwd gezicht tijdens de Olympische Spelen in Parijs."

Holland Heineken House feitjes

  • HEINEKEN en NOC*NSF waren met  15 edities van het Holland Heineken House aanwezig tijdens de Olympische Spelen. 
  • De laatste twee edities van het Holland Heineken House, respectievelijk in de zomer van 2020 en de winter van 2022, konden niet in het buitenland plaatsvinden vanwege de coronapandemie. In plaats daarvan vonden de laatste twee edities plaats in Nederland onder de noemer ‘Holland Heineken (t)Huis’.
  • Sinds de laatste twee edities worden ook Paralympische sporters gehuldigd.

 

Boilerplate

Over HEINEKEN

HEINEKEN is ’s werelds meest internationale brouwer en toonaangevend in de ontwikkeling en verkoop van premium bieren en ciders. Onder aanvoering van het HEINEKEN® merk zijn we met een portfolio van meer dan 300 internationale-, regionale-, lokale- en speciaalbieren en ciders actief in ruim 170 verschillende markten. In onze brouwerijen, mouterijen, ciderproductie locaties en kantoren werken wereldwijd ruim 85.000 mensen in zo’n 70 landen. 

Meer informatie over HEINEKEN Nederland staat op www.heinekennederland.nl