ZANDVOORT,
25
augustus
2023
|
10:42
Europe/Amsterdam

Finalisten Player 0.0 ontmoeten Max Verstappen op circuit van Zandvoort in aanloop naar SIM-race finale

Welke SIM-racer is het snelste in Zandvoort en wordt zondag Player 0.0?

Max Verstappen heeft donderdag tijd vrijgemaakt in zijn drukke schema voor een ontmoeting met vijftien van de achttien finalisten van het Heineken® gaming-initiatief Player 0.0. Zij gingen op het circuit van Zandvoort op de foto met wereldkampioen Max Verstappen. En gaan zondag ten overstaan van een live publiek de strijd met elkaar aan in de Heineken® Fanzone om te bepalen wie de beste bestuurder, oftewel Player 0.0, is. Zij maken kans op de ultieme hoofdprijs: een plek in de internationale SIM-race finale tegen de winnaars uit andere landen én Max Verstappen.

De finale van Player 0.0 vindt aanstaande zondag plaats in de Heineken® Fanzone en wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks. Samen met racelegendes Giedo van der Garde, Jacques Villeneuve en Sir Jackie Stewart blikt ze vooruit op de race en de Player 0.0 finale. Hierna mogen de achttien finalisten het podium betreden in twee groepen van negen personen. De snelste sim-racers per ronde strijden vervolgens tegen elkaar om de titel Player 0.0. De winnaar krijgt bovendien toegang tot de Pit Gantry tijdens de grote race op zondag, de spannendste plek om de race te aanschouwen.

Het belooft een spannende finale te worden, want de tijden waarmee de finalisten zich tot aan het circuit geracet hebben, liggen heel dicht bij elkaar. De finalisten komen uit alle windstreken van Nederland, en variëren tussen de 18 en 46 jaar. Er staan dus verschillende generaties klaar om het tegen elkaar op te nemen voor een live publiek.

Over Player 0.0         

Het gaming initiatief maakt deel uit van de overkoepelende When You Drive, Never Drink campagne. Els Dijkhuizen, Marketing Directeur Heineken Nederland: “Met Player 0.0 wil Heineken® op een sportieve en laagdrempelige wijze het serieuze onderwerp van verantwoord alcoholgebruik in het verkeer aankaarten, in samenwerking met 0.0 ambassadeur Max Verstappen. Player 0.0 brengt de boodschap van ‘When You Drive, Never Drink’ tot leven en hoopt hiermee een nieuwe, relevante doelgroep te bereiken. Hiermee draagt Heineken® de boodschap uit dat de beste bestuurder, zowel in de ‘echte’ als in de virtuele wereld, degene is die niet gedronken heeft – tenzij het een Heineken® 0.0 is.”

Op zoek naar de beste Nederlandse bestuurder 

Iedereen in Nederland (18+) kon zich in de afgelopen weken kwalificeren voor de finales van Player 0.0, door een tijd neer te zetten op het circuit van Zandvoort in de F1-game van EA Sports en hiervan een screenshot te delen. Niet alleen mensen die de snelste tijden neerzetten kwamen in aanmerking voor een finale in Zandvoort. Om iedereen in Nederland kans te geven op een unieke ervaring in Zandvoort, werden wildcards weggeven aan deelnemers van het gaming-initiatief. Op zaterdag 26 augustus mogen de gelukkige winnaars van 18 wildcards tegen elkaar racen op het hoofdpodium in de Fanzone op de Heineken Dutch Grand Prix. Zij maken kans op twee tickets voor de Heineken® Player 0.0 Pitwall Bar tijdens de race op zondag.

Via dit eerder verschenen persbericht is achtergrondinformatie te vinden over Player 0.0.