Amsterdam,
14
februari
2022
|
12:17
Europe/Amsterdam

Olympische en Paralympische helden bij thuiskomst gehuldigd in Holland Heineken (t)Huis

Heineken huldigt medaillewinnaars op 21 februari en 14 maart na aankomst in Nederland

Amsterdam, 14 februari 2022 – De Olympische en Paralympische medaillewinnaars van TeamNL worden na terugkeer in Nederland gehuldigd in het Holland Heineken (t)Huis. Daar waar ze het in China nog zonder de aanmoediging van Nederlands publiek moeten doen, worden hun uitzonderlijke prestaties hier op feestelijke wijze gevierd in het bijzijn van familie, vrienden en medesporters. De Olympische helden worden gehuldigd op maandag 21 februari in Amsterdam, kort nadat de laatste sporters uit het vliegtuig stappen. Op maandag 14 maart is het de beurt aan de Paralympische medaillewinnaars om een eretegel uit handen van bijzondere gasten te ontvangen. De presentatie van de huldigingen is in handen van Hélène Hendriks.
 

Het is heel gaaf om te zien dat familie, vrienden en fans hun helden op de voet volgen tijdens deze Olympische Spelen. Want dit zijn de wedstrijden waar onze topsporters al jaren naartoe leven en van dromen. Kijk naar de sensationele race van Ireen Wüst die voor de vijfde Spelen op rij goud veroverde en de prachtige gouden medaille van de shorttracksters op de relay. Dat laat niemand onbewogen. Ondanks dat het zo ver weg is volgen we de sporters nauwlettend. Het leeft!”, concludeert Els Dijkhuizen, marketing directeur van Heineken Nederland.

Ze vervolgt: “We huldigen de sporters inmiddels al 30 jaar in het Holland Heineken Huis en we zijn heel trots op deze traditie. Helaas is het - net als afgelopen jaar tijdens de Zomerspelen - ook nu door de Covid-restricties niet mogelijk om de sporters gelijk na het behalen van een medaille te huldigingen in Beijing. In 2021 hebben we daarom voor het eerst het Holland Heineken (t)Huis georganiseerd op het Sportstrand in Den Haag. We wilden onze helden toch op een mooie manier eren en samenbrengen met familie en fans, zoals ze dat van ons gewend zijn. Dat is ons en de sporters heel goed bevallen, dus we zetten het dit jaar voort. Dit keer ontvangen we onze Olympische en Paralympische helden daarom in onze hoofdstad Amsterdam, kort nadat zij voet op Nederlandse bodem zetten.”

Esther Vergeer, Chef de mission van de Paralympische ploeg: “We zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen en vertrekken volgende week naar China. Het is ontzettend jammer dat de sporters het zonder de mensen moeten doen die hen altijd hebben gesteund. Maar de sporters en staf zijn onverminderd gemotiveerd om de prestatie van hun leven neer te zetten in Beijing. Zeker nu we de eerste successen van onze mede TeamNL-ers zien. Ook het vooruitzicht van een huldiging met de mensen die belangrijk voor ze zijn in het Holland Heineken (t)Huis is een mooie extra motivator.”

Intieme setting met familie, vrienden en medesporters

Samen met de mensen die dicht bij de sporters staan en hen jarenlang hebben gesteund in de weg naar succes reiken speciale gasten hier de Holland Heineken Huis-eretegels uit. Dijkhuizen: “De eerste legendarische medailles zijn al behaald en in de komende weken volgen er ongetwijfeld meer. Wij kunnen niet wachten om met een biertje te proosten op hun succes!”

Hélène Hendriks presenteert huldigingen

De presentatie in het Holland Heineken (t)Huis is in handen van Hélène Hendriks. “Als sportfanaat volg ik natuurlijk de Olympische en Paralympische Spelen op de voet. Het voelt heel bijzonder dat ik straks uit eerste hand de verhalen en belevenissen van de sporters, maar ook die van hun naasten en coaches, mag horen. Ik kijk er echt naar uit.”

Contactpersoon

Boilerplate

Over het Holland Heineken House
Het Holland Heineken Huis werd exact 30 jaar geleden voor het eerst georganiseerd in Barcelona. In 1992 werden de medaillewinnaars gehuldigd in een intieme setting. In 30 jaar tijd is het Holland Heineken Huis uitgegroeid tot een waar fenomeen dat ver buiten onze landsgrenzen bekend staat als de trekpleister tijdens de Olympische Spelen voor sporters, familie en fans. Talloze bijzondere momenten hebben plaatsgevonden in steden over de hele wereld. Aan dat rijtje wordt nu onze eigen hoofdstad toegevoegd. In Amsterdam worden de sporters op 21 februari en 14 maart gehuldigd in het Holland Heineken (t)Huis.
 

Meer informatie
Pers kan hier accreditatie aanvragen om aanwezig te zijn bij de huldiging. Na afloop zijn er één op één interview mogelijkheden met de sporters.

Contactpersoon huldigingen: Lisa van der Heijden, lisa.vanderheijden@heineken.com, 06-26240423.
Interviewaanvragen met sporters: John van Vliet, johnvanvliet@nocnsf.nl, 06-51410663