Zoeterwoude,
01
februari
2017
|
13:55
Europe/Amsterdam

Nieuwe Heineken® commercial toont waargebeurd verhaal uit 1889

Zoeterwoude, 1 februari 2017 – In de nieuwste Heineken® commercial ‘The Invention’ wordt een uniek en waargebeurd verhaal verteld. Centraal staat de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Dankzij het ondernemerschap van Gerard Heineken en de ultiem verfrissende smaak van Heineken wint het bier in Parijs een ‘Diplome de Grand Prix’ te midden van grootheden als Alexander Bell en Thomas Edison. De film is vanaf vandaag via de social media kanalen van Heineken te zien en morgenavond voor het eerst op de Nederlandse televisie.

In de film is te zien dat Gustave Eiffel de tentoonstelling verkent en de inzendingen van de verschillende landen bekijkt, die zich van hun beste kant laten zien. De Fransen laten speciaal voor deze bijeenkomst de Eiffeltoren bouwen. Engeland stuurt een enorme stoomlocomotief. Edison toont trots zijn gloeilampen. En tussen al die indrukwekkende inzendingen, bevindt zich de Nederlander Gerard Heineken met een paar kratjes Heineken.

“Het wereldwijde succes van Heineken is gebaseerd op pure, natuurlijke ingrediënten: gemoute gerst, water, hop en een kleine, maar belangrijke toevoeging, Heineken’s unieke A-gist. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de ultiem verfrissende smaak van Heineken. Met diezelfde smaak wint Heineken in Parijs in 1889 een ‘Diplome de Grand Prix’ op de Wereldtentoonstelling. Met veel trots laten we dat nog altijd op elke Heineken verpakking zien. Het is een bijzonder verhaal en verdient het om verteld te worden. In onze nieuwste campagne doen we dat uiteraard weer met de Heineken knipoog en Nederlandse nuchterheid.”

Bram Westenbrink, Marketing Directeur HEINEKEN Nederland

 “Voor dit storytelling idee heeft een historisch feit, een beetje fictie en heel veel energie geleid tot een meesterlijk schouwspel waar we heel trots op zijn.”

Darre van Dijk, Chief Creative Officer TBWANEBOKO

Bekijk de commercial hier:

Credits Heineken® ‘The Invention’

Client: Heineken

Responsible clients Heineken: Bram Westenbrink, Jetske Freeve, Ana Henriques, Gianluca Di Tondo, Anuraag Trikha, Els Dijkhuizen

Agency: TBWANEBOKO

Production Company: Pink Rabbit Amsterdam

Director: ISMAEL

Assistant Director & Research: Allard van der Werff

Executive Producer: Mireille Lampe

Producer: Niels Scheide Production

Design: Judit Vargas

Director of Photography: Wouter Westendorp

Line Production: Pioneer Pictures Production

Executive Producer: Eszter Répássy

Production Manager: Balázs Harmati

Unit Production manager: Nora Simon

Editor: Martin Heijgelaar

Post Production: Glassworks Amsterdam

VFX Supervisor: Morten Vinther

VFX Head of Production: Anya Kruzmetra

VFX Producer: Jason Bartnett

Lead 2D: Morten Vinther

2D Artists: Thiago Porto, Hugo Rodriguez, Kyle Obley

Lead 3D: Ruediger Kartenhäuser

3D Artists: Tim Bolland, Callum Austin, Norbert Kiehne

Colorist: Matt Hare

Music: Audentity

Sound: The Ambassadors

Sound Engineer: Rens Pluijm

NOOT AAN DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van HEINEKEN Nederland, Lisa van der Heijden: Lisa.vanderheijden@heineken.com of +31 (0)6 26240423.