Den Haag,
02
augustus
2021
|
20:12
Europe/Amsterdam

Kiran Badloe, Arno Kamminga en Sanne van Dijke gehuldigd in Holland Heineken (t)Huis

Kiran Badloe, Arno Kamminga en Sanne van Dijke zijn vanavond gehuldigd in Holland Heineken (t)Huis. In het zonnige Scheveningen werden zij door honderden enthousiaste familieleden, vrienden en fans onthaald.

De eerste huldiging was voor de Bronzen Sanne van Dijke. “We hebben het met z’n allen gedaan, mijn gezin, vrienden en coach staan altijd voor mij klaar. Als ik geen energie had, wat zelden voorkomt, dan hielpen zij mij erdoorheen. Daar ben ik heel dankbaar voor.” Sanne ontving de speciale Holland Heineken (T)Huis tegel van Rico Verhoeven. "Wat de mensen zien is wat je gedaan hebt en gepresteerd hebt, wat zij niet zien is de strijd die topsporters leveren buiten het oog van de mensen. Je hebt ook privé veel meegemaakt. Ik hoor van iedereen dat je een mooie en motiverende mindset hebt. Alleen daarom al een inspiratie voor iedereen.”

Ook Arno Kamminga, die vlak bij zijn woonplaats Katwijk werd gehuldigd, was overweldigd door de mooie aandacht: “Het begint nu in te dalen, terug in Nederland zie je pas echt hoe het leeft. We hebben de huldigingen gezien in Tokyo en doet heel veel met ons. Het is niet de makkelijkste periode daar, je bent veel alleen. Dat jullie ons hier zo ontvangen is heel bijzonder, daar krijg ik een warm hart van.”

Coach Mark Faber reikte de tegel uit en had lovende woorden voor Arno: "Ik ben ontzettend trots op je, 5 jaar geleden zijn we samen begonnen en hebben we een plannetje gemaakt. Je zou helemaal voor het zwemmen gaan en dat heb je vol overtuiging gedaan. Met jouw toewijding en trainingsarbied ben je een inspiratie voor velen. Ik hoop dat we dit nog lang kunnen voorzetten.”

Via een live verbinding met Amerika werd Kiran Badloe toegesproken door zijn vriend Dorian van Rijsselberghe. "Van harte gefeliciteerd. Ik heb het al vaak gezegd en ik zeg het nog een keer. Ik hou van je gozer, ik ben zo trots op je. Je hebt bewezen dat ik heb mogen verliezen van de Olympisch kampioen. Als je tweede had geweest dan had ik je komen opzoeken”, grapte hij. Kiran kreeg de tegel uitgereikt van trainingsmaatje Antonio Cozzolino. De Nieuwzeelander woont in Den Haag en is onderdeel van de internationale trainingsgroep van Kiran en Dorian.

Kiran Badloe: “Je doet het met een klein team, daar in Tokyo. Dat we het hier met z’n allen kunnen vieren is de kers op de taart.“ Ook had hij mooie woorden voor zijn vriend Dorian: “De laatste jaren hebben we de sport gedomineerd met z’n tweeën. We hebben vaak aan de keuken tafel zitten grappen dat we alle WK’s gingen winnen én de Spelen. En dat is gelukt!”

Morgen wordt Marit Bouwmeester gehuldigd. Na zilver in Londen (2012) en goud in Rio de Janeiro (2016) heeft Marit Bouwmeester in Tokio een bronzen medaille veroverd in de Laser Radial-klasse.

 

Contactpersoon

Boilerplate

Foto's kunnen rechtenvrij gebruikt worden ovv: Holland Heineken (t)Huis / Set Vexy
Media accreditatie TeamNL Olympic Festival + huldigingen:
https://app.smartsheet.com/b/form/7c860da2594b4475a41108a905a7ec00

Interviewaanvragen met sporters via Hans Nieuwenburg, hans.nieuwenburg@nocnsf.nl
Meer informatie over Holland Heineken (t)Huis huldigingen: Lisa van der Heijden, lisa.vanderheijden@heineken.com, 06-26240423.
Meer informatie over TeamNL Olympic Festival: Ellis Halbmeijer, ellis@tigsports.nl, 06-40570981.