AMSTERDAM,
25
augustus
2022
|
06:30
Europe/Amsterdam

Pablo Lücker ontwerpt Trophy voor Formula 1™ Heineken® Dutch Grand Prix 2022

Welke coureur straks de Formula 1™ Heineken® Dutch Grand Prix Trophy boven zijn hoofd houdt is nog de vraag. Op zondag 4 september gaan we zien wie als eerste de finishlijn op Circuitpark Zandvoort passeert. Maar één ding is zeker: het design van editie 2022 van de grote prijs van Nederland is gloednieuw en wordt gecreëerd door contemporary artist Pablo Lücker (1985).  Titelsponsor Heineken heeft hem gevraagd om de F1 Trophy te ontwerpen.

F1 Trophy powered by Pablo 

Pablo Lücker staat bekend om zijn ‘visuele droomschrift’. Zijn moderne, grenzeloze en daardoor herkenbare stijl van storytelling komt uiteraard terug in het ontwerp van de Trophy. “Ik heb me laten inspireren door de beelden en geluiden van de race in Zandvoort en de energie die de fans meebrengen naar het circuit. Het ontwerp vangt de adrenaline, de vreugde en de kick die loskomt in de feestende menigte”, aldus Pablo. Het resultaat van dit proces wordt op woensdag 31 augustus gepresenteerd. Op Circuitpark Zandvoort wordt dan de Trophy voor de F1 Heineken Dutch Grand Prix aan de wereld getoond.  

Otto Esser, Marketing Manager bij Heineken: “Pablo zijn kunst is speels, verfrissend en modern. Hij vertelt met zijn stijl een verhaal en spreekt nieuwe generaties aan. Daar zochten we vanuit Heineken naar. Ik vind dat hij daar bijzonder goed in is geslaagd”. “Het design van Lücker komt ook terug in het winnaarspodium en langs het circuit. Ook wordt er een racehelm in dezelfde stijl uitgevoerd. Deze wordt, mét handtekeningen van de coureurs, geveild voor een goed doel”.    

Over Pablo Lücker 

Pablo Lücker (Roermond, 1985) is de zevende generatie van een kunstenaarsfamilie en door zijn ouders vernoemd naar Pablo Picasso. Hij maakt schilderijen, sculpturen en art prints en heeft onder andere high-end badkamer sanitair en art cars van zijn visuele droomschrift voorzien. Zijn werken worden over de hele wereld verzameld, van Dubai en China tot aan Ibiza en de Côte d’Azur. Pablo’s kunst kan ervaren worden als het visuele verhaal over kinderdromen, huidige ambities en toekomstige aspiraties. Hij is in 2008 afgestudeerd aan de prestigieuze Design Academy Eindhoven, gespecialiseerd in brand building en art direction. Lücker woont en werkt in Amsterdam en heeft een eigen gallery aan de Keizersgracht. Hij werkte onder andere met Porsche, Adidas, Samsung en W-Hotels. Meer info: pablolucker.com / @houseofpablolucker.

Noot voor de redactie

Foto's zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van ‘Heineken / Milan Gino’.

Contact Pablo Lücker | Natasja Wielandt | +31 (0)6 4662 5495 | natasja@collabburo.nl