ZANDVOORT,
31
augustus
2022
|
17:14
Europe/Amsterdam

Pablo Lücker onthult trophy Formula 1™ Heineken® Dutch Grand Prix

Vandaag is in Zandvoort de Trophy van de F1 Heineken Dutch Grand Prix voor het eerst aan de wereld getoond. Het design van editie 2022 van de grote prijs van Nederland is gloednieuw en gecreëerd door contemporary artist Pablo Lücker (1985). Titelsponsor Heineken heeft hem gevraagd om de F1 Trophy te ontwerpen. Pablo Lücker staat bekend om zijn ‘visuele droomschrift’. Zijn moderne, grenzeloze en daardoor herkenbare stijl van storytelling komt duidelijk terug in de Trophy. “Ik heb me laten inspireren door de beelden en geluiden van de race in Zandvoort en de energie die de fans meebrengen naar het circuit. Het unieke kunstwerk vangt de adrenaline, de vreugde en de kick die loskomt in de feestende menigte”, aldus Pablo.

Otto Esser, Marketing Manager bij Heineken: “Pablo zijn kunst is speels, verfrissend en modern. Hij vertelt met zijn stijl een verhaal en spreekt nieuwe generaties aan, daar zochten we vanuit Heineken naar. Ik vind dat hij daar bijzonder goed in is geslaagd”. “De kunst van Lücker komt ook terug in het winnaarspodium en langs het circuit. Ook wordt er een racehelm in dezelfde stijl uitgevoerd. Deze wordt, mét handtekeningen van de coureurs, geveild voor een goed doel”.   

Boilerplate

Foto credits trophy: Miland Gino 

Foto credits event: SetVexy

 

Over Pablo Lücker 

Pablo Lücker (Roermond, 1985) is de zevende generatie van een kunstenaarsfamilie en door zijn ouders vernoemd naar Pablo Picasso. Hij maakt schilderijen, sculpturen en art prints en heeft onder andere high-end badkamer sanitair en art cars van zijn visuele droomschrift voorzien. Zijn werken worden over de hele wereld verzameld, van Dubai en China tot aan Ibiza en de Côte d’Azur. Pablo’s kunst kan ervaren worden als het visuele verhaal over kinderdromen, huidige ambities en toekomstige aspiraties. Hij is in 2008 afgestudeerd aan de prestigieuze Design Academy Eindhoven, gespecialiseerd in brand building en art direction. Lücker woont en werkt in Amsterdam en heeft een eigen gallery aan de Keizersgracht. Hij werkte onder andere met Porsche, Adidas, Samsung en W-Hotels. Meer info: pablolucker.com / @houseofpablolucker. 

Contact Pablo Lücker | Natasja Wielandt | +31 (0)6 4662 5495 | natasja@collabburo.nl