Den Haag,
03
augustus
2021
|
19:51
Europe/Amsterdam

Marit Bouwmeester gehuldigd in Holland Heineken (t)Huis

Vanavond werd Marit Bouwmeester gehuldigd in het Holland Heineken (t)Huis in Scheveningen. Na zilver in Londen (2012) en goud in Rio de Janeiro (2016) veroverde Marit Bouwmeester in Tokio een bronzen medaille in de Laser Radial-klasse.

Op het podium vertelde zij het in groten getale opgekomen publiek – waaronder ook vele Friezen – dat ze zich altijd wat ongemakkelijk gedraagt als ze geen goud heeft gewonnen. “Mijn familie en vrienden zijn altijd trots op mij, maar voor mij is er maar één plek die je kunt vieren en dat is goud. Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn ouders. Ze zijn er altijd bij en een enorm grote steun. Zij hebben mij een hobby gegeven waar ik mijn werk van heb kunnen maken. Dit jaar konden ze er niet bij zijn, dat was moeilijk. Toen ik mijn ouders belde na mijn valse start had ik pas door hoe erg zij altijd met mij meeleven, ook bij hen hoorde en voelde ik de emotie.”

Toen Humberto Tan vroeg waar haar ouders altijd zitten in het publiek antwoordde Marit: “Achterin, maar ik zie ze nu even niet.” Tot haar grote verrassing kwamen Jeen en Klaske Bouwmeester het podium op voor de uitreiking van de Holland Heineken (t)Huis tegel.

Jeen Bouwmeester: “We brengen je nu deze bronzen tegel. Maar voor ons is het er één met een gouden rand. Je gaat altijd voor goud, zo train je en zo richt je alles in. Je staat nu al jaren aan mondiale top en laat niets aan het toeval over om je doel te behalen. Na Rio stopte jouw coach. Samen met je broer Roelof ben je de uitdaging aangegaan richting Tokio.” Met mooie woorden richtte hij zich tot zijn zoon: “Roelof je had nog geen ervaring op het mondiale terrein, maar je hebt je in zeer korte tijd opgewerkt tot de fantastische coach die Marit nodig had. En zelfs extra wedstrijden georganiseerd hier in Scheveningen om Marit optimaal te kunnen voorbereiden op Tokio. Chapeau zoonlief.”

Ook moeder Klaske sprak haar dochter toe: “We hadden er zo graag bij willen zijn. Het was zenuwslopend en ontzettend spannend om vanuit huis te moeten kijken. Ik heb zoveel respect voor je. Je hebt tegenslagen gehad én overwonnen. Je mag heel trots zijn op deze Bronzen medaille.” De avond werd in stijl afgesloten met het Fries volkslied. 

Contactpersoon

Boilerplate

Foto's kunnen rechtenvrij gebruikt worden ovv: Holland Heineken (t)Huis / Set Vexy
Media accreditatie TeamNL Olympic Festival + huldigingen:
https://app.smartsheet.com/b/form/7c860da2594b4475a41108a905a7ec00

Interviewaanvragen met sporters via Hans Nieuwenburg, hans.nieuwenburg@nocnsf.nl
Meer informatie over Holland Heineken (t)Huis huldigingen: Lisa van der Heijden, lisa.vanderheijden@heineken.com, 06-26240423.
Meer informatie over TeamNL Olympic Festival: Ellis Halbmeijer, ellis@tigsports.nl, 06-40570981.