ZEIST,
13
juni
2022
|
12:44
Europe/Amsterdam

KNVB en partners transformeren Johan Cruijff ArenA tot ‘Huis van Oranje’ tijdens WK voetbal 2022

Voetbal kijken met 55.000 Oranjefans, topartiesten en live entertainment

Het WK voetbal vindt dit jaar voor het eerst in de geschiedenis in het najaar plaats. Daarom organiseren de KNVB en partners Heineken, Albert Heijn, Bitvavo, Coca-Cola, ING, KPN, Nike, Staatsloterij, TOTO en Volkswagen dit WK een nieuw fanevenement om het toernooi te beleven. Samen transformeren zij de Johan Cruijff ArenA tot het ‘Huis van Oranje’. Hier krijgen 55.000 Oranjefans de mogelijkheid de wedstrijden van het Nederlands elftal live te bekijken op schermen van in totaal 600m2. Daarnaast kunnen ze genieten van Nederlandse topartiesten en entertainment van het hoogste niveau.

Only the Dutch can do this

Nederland is misschien een klein land, maar Oranjefans staan er bekend om overal ter wereld een groot feest van te maken. Om ook dit WK die échte Oranjesfeer te creëren, bundelen de KNVB en partners hun krachten en komen met het ‘Huis van Oranje’. Het belooft een onvergetelijke show te worden met topartiesten van Nederlandse bodem, iconische Oranjebeelden en uiteraard de WK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Voor aanvang van de wedstrijd wordt ervoor gezorgd dat de sfeer er al goed in zit, in de rust is er een spectaculaire halftime show en na de wedstrijd wordt het evenement feestelijk afgesloten. Een bijzondere kijkervaring die in Nederland nog nooit op deze schaal is vertoond.

 

Het grootste voetbalfeest van Nederland

Jean Paul Decossaux, directeur commercie van de KNVB: “In Nederland halen we alles uit de kast voor een eindtoernooi van Oranje. Straten worden versierd, buren kijken buiten samen naar de TV en de wedstrijden worden zo gezamenlijk beleefd. Dit jaar start het WK echter in november, dus het weer maakt dergelijke feestjes buiten onmogelijk. Daarom zorgen wij met het ‘Huis van Oranje’ voor het grootste voetbalfeest van Nederland. Met dezelfde Oranje-feestsfeer als altijd, maar dan alles nog grootser aangepakt en met een dak boven ons hoofd.”

 

Samen achter Oranje

Bondscoach Louis van Gaal is enthousiast: “Tijdens het WK in Brazilië merkte ik dat we weinig meekregen van de Oranjegekte in Nederland. Dat vond ik jammer, want elke steun voor het team is welkom. Daarnaast geloof ik erin dat de beelden van het ‘Huis van Oranje’ de spelers laten zien en voelen hoe sterk de fans in Nederland achter het team staan. Zo kunnen zij de spelers een extra boost geven.”

 

De kaartverkoop

De eerste groepswedstrijd op maandagochtend 21 november geldt als de voorpremière van ‘Huis van Oranje’ en vindt plaats in AFAS Live. De tweede en de derde groepswedstrijd én alle eventuele vervolgwedstrijden organiseren we het Huis van Oranje in de Johan Cruijff ArenA. Op 22 juni gaan de kaarten voor de tweede en derde groepswedstrijd, op 25 november (Nederland-Ecuador) en 29 november (Nederland-Qatar), in de verkoop via huisvanoranje2022.nl. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf 17,50 euro. Oranje Clubkaarthouders kunnen al eerder kaarten bemachtigen, voor hen start de kaartverkoop op 16 juni

download
VIDEO - HUIS VAN ORANJE