PAPENDAL / ZOETERWOUDE,
13
januari
2020
|
12:38
Europe/Amsterdam

100 olympische helden gezocht!

Crew werving TeamNL Tokyo Center en Holland Heineken House van start

Samenvatting

Over zo’n zes maanden gaan de Olympische Zomerspelen in Tokyo van start. Dan ziet ook het TeamNL Tokyo Center het licht. Samen met het Holland Heineken House vormt dit hét kloppende hart voor alle Nederlandse sporters, hun begeleiding, familie, vrienden en uiteraard fans. Dé motor achter dit ‘thuis ver van huis’ is het team van mensen die ieder met hun unieke talent deze plek al 25 jaar tot een succes maakt. NOC*NSF en Heineken kunnen dit niet alleen. Daarom start vandaag, in samenwerking met HR-partner Adecco, de werving van de crew die in Tokyo records moet gaan breken.

Edith Bosch & Hélène Hendriks

Koks, keukenhulpen, obers, tappers, techneuten, gastheren en dames maar ook beveiligers zijn van harte welkom om zich aan te melden voor een onvergetelijke ervaring; kost en inwoning, vlucht, een pas voor het OV en dit alles in een fantastische atmosfeer. Ja, er moet ook gewerkt worden. En hoe! Het is soms net topsport. Enthousiastelingen kunnen zich tot maandag 9 februari aanmelden via adecco.nl/tokyo. In maart vinden de selectiedagen plaats en in april wordt bekend gemaakt welke crewleden in juli naar Tokyo mogen afreizen.

Edith is erbij

De allereerste crewleden zijn al bekend; voormalig olympisch judoka Edith Bosch gaat namens NOC*NSF mee als coach voor de crew die in het TeamNL Tokyo Center en het Holland Heineken House aan de slag gaat. Edith:

Ik vind het meer dan fantastisch om er, weliswaar op een totaal andere manier dan bij de vorige vier edities, weer bij te zijn op de Olympische Spelen. Nu niet op de judomat maar achter de schermen, maar vergis je niet: ook dat is topsport! Ik weet hoe belangrijk een team is om tot topprestaties te komen en hoe je van een team een topteam maakt. Vanuit mijn ervaring als coach ga ik daar richting aan geven en de mensen van het TeamNL Center en het Holland Heineken House inspireren en begeleiden in hun samenwerking en eigen ontwikkeling. Dat gaat zeker bijdragen aan de teamprestaties van deze crew.”

Hélène ook!

Ex-tophockeyster, tv-presentatrice en verslaggeefster Hélène Hendriks neemt de presentatie van alle huldigingen in het Holland Heineken House voor haar rekening. Al een kwart eeuw hét moment waar vrijwel iedere sporter na het laatste fluitsignaal of finishlijn naar uitkijkt als er een unieke prestatie is geleverd.

"Echt een prachtig podium om te mogen werken", aldus Hélène. "Het mag geen verrassing zijn dat voor mij, met mijn brede sport achtergrond, hier alles samenkomt. Dit is echt uniek. Ik zie enorm uit naar de interactie met onze olympische helden en al die Oranjefans in het huis maar ook thuis. Hier wil je bij zijn en dat kan ook! Naast Edith en mij hebben we dus nog zo’n honderd mensen nodig om alles gesmeerd te laten lopen. Ik zou het wel weten".

Ticket to Tokyo

Wat moet je in huis hebben om aan de slag te kunnen in het 'Huis'? Dat je tot op het bot gemotiveerd moet zijn en een sportieve teamplayer bent met een oranje hart spreekt voor zich. Over van negen tot vijf hebben we het niet eens, want het zijn afwijkende werktijden en daar moet je tegen kunnen. We zien graag dat je een doorzetter bent en ook flexibel. Een prachtige lach gevoed door een dosis humor is een pré want plezier en lol met elkaar werkt zoveel fijner. Je bent minimaal 21 jaar, spreekt goed Nederlands en Engels, Japans is zeker niet noodzakelijk maar wel een pré. Wie zoeken we? Voor het TeamNL Tokyo Center en het Holland Heineken House zijn in totaal zo’n honderd horecamedewerkers, technici en logistieke talenten nodig. Samen gaan we in Tokyo voor goud!

  Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

  TeamNL Tokyo Center powered by Heineken 0.0 is een multifunctioneel centrum met meerdere missies onder één dak. Tijdens de Olympische Spelen is dit het kloppende hart voor de Nederlandse equipe, begeleiding, familie, vrienden, fans, commerciële partners van TeamNL, sport- en internationale handelsrelaties waar sport bekijken en beleven centraal staat. Het Holland Heineken House is onderdeel van het TeamNL Tokyo Center en dé plek om ver van huis bij elkaar te komen om samen de resultaten van TeamNL mee te beleven en overwinningen te vieren. Heineken is officieel partner van de huldigingen van zowel de Olympische als Paralympische Spelen. De crewleden voor het TeamNL Tokyo Center en Holland Heineken House worden net als in 2018 geworven in samenwerking met HR-partner Adecco. De crewleden werken tijdens de Olympische Spelen van 2020 op vrijwillige basis. Voor een rechtstreekse vlucht met KLM, eten & drinken, een goed onderkomen, een OV pas, kleding, tijd en tickets om wedstrijden te bezoeken wordt gezorgd.

  Meer informatie over het TeamNL Tokyo Center en het Holland Heineken House, zie: https://heineken.pr.co/182854-noc-nsf-heineken-vernieuwen-partnership-primeur-in-tokyo-met-teamnl-tokyo-center-powered-by-heineken-0-0

  Meer informatie over werving & selectie:

  Adecco

  Elvira Hegge

  +31 (0)6 23 39 80 12

  elvira.hegge@adecco.nl

   

  Meer informatie TeamNL Tokyo Center

  NOC*NSF

  Geert Slot, woordvoerder

  +31 (0)6 55 97 327

  geert.slot@nocnsf.nl

   

  Meer informatie over het Holland Heineken House

  Heineken Nederland

  Menno van der Vlist

  +31 (0)6 1008 2047

  Menno.vandervlist@heineken.com